Статті / Правила догляду за пластиковими вікнами

Правила догляду за пластиковими вікнами

Металопластикові вікна давно увійшли в життя кожного з нас. Вони дарують тепло і затишок, створюють комфорт і допомагають економити сімейний бюджет. Одним з важливих плюсів, який Ви отримаєте від встановлення металопластикового вікна є практичність і легкість у догляді. Ви назавжди забудете про те, як напередодні зимового сезону, потрібно утеплювати вікна і про те, як щовесни виникає необхідність щорічного фарбування або лакування рам. Щоб вікно прослужило Вам довгі роки без необхідності проведення ремонтних робіт, слід дотримувати прості правила догляду за пластиковими вікнами.

Профіль


Профіль вікна треба мити рідкими миючими засобами, але краще використовувати спеціальний чистячий склад для пластикових вікон. Не використовуйте при очищенні шліфуючі засоби, засоби містять кислоту або ацетон, розчинники, абразивні порошки і т. д. В іншому випадку поверхня може змінити колір і стати шорсткою.


Склопакет

 

Склопакети рекомендуємо мити побутовими засобами для скла. З внутрішньої частини склопакета (між стеклами) очищати не треба, так як він герметичний і ця поверхня не забруднюється. Не слід очищати поверхню гострими і твердими предметами під уникнення появі подряпин.

 

Фурнітура


Щоб механізми, які забезпечують роботу металопластикового вікна, функціонували справно, «Віконний центр» рекомендує періодично змащувати їх машинним маслом. Вам також необхідно придбати спеціальний засіб по догляду за фурнітурою у пластиковому вікні.  Не використовуйте засоби з вмістом смол або кислот. Категорично не можна застосовувати засоби, що руйнують захист від корозії. При відкриванні стежте, щоб вони були щільно притиснуті до рами вікна. Не повертайте ручку, коли вікна знаходяться у відкритому стані. Всі ремонтні та оздоблювальні роботи слід проводити при закритих стулках вікон.


Гумовий ущільнювач


По периметру вікна розташовуються гумові ущільнювачі. Вони відповідають за герметичність, за шумо - і звукоізоляцію. Щоб ущільнювачі не потріскалися і не втратили еластичність, рекомендуємо протирати їх силіконовою змазкою, розподіливши чистою тканиною або серветкою по поверхні. Таку процедуру треба проводити близько 2 разів на рік. Таким чином, ви зберегти еластичність гуми і захистіть  себе від протягів і шуму.


Москітні сітки


На зимовий період рекомендуємо знімати москітні сітки. Час від часу їх слід промивати із застосуванням миючих засобів.


Підвіконня

 

Якщо ви встановили стандартний пластиковий підвіконня, то при експлуатації слід пам'ятати, що на нього не слід ставити гарячий посуд, при використанні квіткових вазонів, не забувати ставити під них піддони. Очистити такий підвіконня можна за допомогою мильного розчину

Якщо ж Ви вибрали глянсові підвіконня нового покоління, то вже можете, не побоюючись ставити на його гарячі предмети. Чашка кави, попіл від сигарети не залишать на ньому жодного сліду. Ідеально гладка поверхня, легка у догляді.

 

Хочете дізнатися вартість пластикових вікон в Дніпрі, тоді телефонуйте: 7857111 або 7857088.


Січень 20, 2019 12:42 • Переглядів: 4474