Статті / Безпечні пластикові вікна: триплекс, кулестійкі, ударостійкі

Безпечні пластикові вікна: триплекс, кулестійкі, ударостійкі

В сучасних реаліях наші клієнти не припиняють робити ремонти і відповідно продовжують міняти старі дерев'яні на нові пластикові вікна в Дніпрі. Важливим запитом стала безпека конструкції. Не багато хто знає, що сучасні металопластикові вікна можна оснастити спеціальними видами скління, які дозволяють підвищити його міцність в рази. Ударостійкі, триплекс, кулестійкі, протизламні системи давно існують на ринку України, але лише з недавнього часу користуються підвищеним попитом у споживача.

 

Ударостійкими є склопакети, здатні витримувати багаторазовий удар вільно падаючого тіла. За ДСТУ такі склопакети поділяються на класи А1, А2, А3 та Р1А, Р2А, Р3А, Р4А, Р5А. Скло має клас стійкості А2, А3 і Р4А, Р5А найбільш міцні, найчастіше їх встановлюють у касах банків, ювелірних та збройових магазинах, картинних галереях. Інші класи ударостійкого скла застосовуються у фасадному склінні будинків і торгових комплексів.

 

Тріплекс скло - це проклеювання в єдину конструкцію двох і більше листів скла за допомогою спеціального полімерного складу. Триплекс стійкий до механічних пошкоджень, таке скло не просто розбити. Але якщо таке трапилося, уламки не розлітаються в різні боки, а фіксуються на плівці, отже, істотно знижується ризик отримання травм і порізів. Склопакет триплекс має підвищену звукоізоляцію. З недоліків такого склопакета можна відзначити велику вагу склопакета, це слід враховувати при встановленні та використанні. У порівнянні зі звичайним склом триплекс коштує дорожче.

 

Куленепробивні - це багатошарове скло, здатне витримати постріл з вогнепальної зброї. Вони перешкоджають проникненню вражаючого елемента усередину приміщення. Існує кілька класів такого скла.

 

1 клас захищає від пострілу пістолета типу Макарів при дистанції обстрілу до 5 м залізною кулею вагою 5,9 грам.

 

2 клас витримає постріл малокаліберного ПСМ або пістолета Токарєва на відстані 5 м.

 

2 А клас зупинить свинцевий мисливський патрон 18,5 мм на відстані 5м.

 

3 клас, Автомат Ак-74 з патроном 5,45 мм на відстані 5-10 м.

 

Безумовно, найчастіше куленепробивне скло можна зустріти в ювелірних магазинах і банках, але такі склопакети можна встановити і у звичайні вікна.

 

Якщо Ви бажаєте максимально убезпечити свій будинок та встановити пластикові вікна в Дніпрі та Дніпропетровській області з максимальним рівнем безпеки, звертайтеся до компанії «Віконний центр» за телефонами, вказаними у верхній частині сайту і наші менеджери з радістю підберуть варіант скління, який підійде саме Вам.


Трв 29, 2022 18:34 • Переглядів: 1079