Статті / Еркерні вікна

Еркерні вікна

Протягом довгих років еркерні вікна є елегантним дизайнерським рішенням. Їхня традиційна архітектурна форма, здатна прикрасити екстер'єр будь-якої будівлі. Еркерні вікна можна зустріти у класичних дореволюційних, а також у нових сучасних спорудах. Вони не тільки облагороджують фасад будівлі, але й розширюють корисний простір.


 

Еркер у перекладі з французької означає амбразура, а з німецької виступ. Це частина приміщення, яка виступає за поверхню фасаду. Еркер багатогранна конструкція, засклена по всьому периметру.

 

Як вибрати профільну систему та склопакет


Варіантів скління безліч. Профільну систему слід вибирати виходячи з вимог, що висуваються до еркерної конструкції. Якщо це балкон, лоджія або інше неопалювальне приміщення, можна віддати перевагу профільним системам шириною 60 мм, з використанням однокамерного склопакета. У разі коли потрібна підвищена шумо або теплоізоляція доцільно зупинити свій вибір на профілі 70 мм з двокамерним енергоефективним склопакетом.

 

Для встановлення еркера із пластикових вікон у Дніпрі використовуються стандартні пластикові вікна з'єднані один з одним під кутом. Існує два варіанти монтажу даної конструкції. Обидва вони пов'язані з особливостями фасаду, який потрібно склити. Перший варіант, передбачає наявність між вікнами капітальних простінків, що формують отвір для встановлення стандартного вікна ПВХ. У цьому випадку монтаж проходить за стандартною схемою, а конструкція поєднується загальним підвіконням. Другий варіант, складніший. Зумовлено це тим, що віконні рами додають безпосередньо один до одного під кутом від 90 до 180 градусів. В даному випадку слід на початковому етапі максимально точно зробити замір, так як підігнати конструкцію по ширині при монтажі не вийде. Для встановлення слід використовувати спеціальний віконний з'єднувач – еркерну трубу. Даний варіант з'єднання дозволить сформувати правильний кут стикування і робить конструкцію максимально жорсткою завдяки армуючого профілю, що знаходиться всередині труби.

 

Плюси та мінуси еркерних вікон

 

З плюсів хотілося б виділити привабливий зовнішній вигляд та можливість покращити природне освітлення та корисну площу приміщення. До мінусів відноситься вибір віконної фірми, яка правильно здійснить виміри та встановить цю конструкцію. Оскільки еркери зустрічаються дуже рідко, віддавайте переваги компаніям, які мають досвід їх установки.

 


Грудень 27, 2021 21:46 • Переглядів: 918