Статті / Використання ПСУЛ-стрічки при монтажі вікон

Використання ПСУЛ-стрічки при монтажі вікон

При установленні металопластикових вікон в Дніпрі дуже важливим аспектом є грамотний, професійний монтаж з дотриманням всіх технологічних процесів. Саме від нього багато в чому залежить довгий термін експлуатації будь-якого пластикового виробу. Часто, віконні компанії пропонують своїм клієнтам провести так званий монтаж по ГОСТУ з використанням стрічки ПСУЛ. Теплий монтаж вже давно практикується у європейських країнах і добре зарекомендував себе в Україні, однак мало хто розуміє, чим він відрізняється від звичайного і які переваги має.

 

Головною особливістю монтажу є використання ПСУЛ стрічок. Це заздалегідь стисла саморозширююча ущільнювальна стрічка. Основною її функцією вважається захист монтажного шва від впливу небажаної вологи і ультрафіолетового випромінювання.

 

Якщо монтажні роботи проходять без використання ПСУЛ стрічки, то згодом, надлишки вологи скупчилася в монтажному шві, можуть призвести до його руйнування або знизити його тепло-і шумоізоляційні характеристики. Так, наприклад, при збільшенні вологості піни всього лише на 5% призводить до зниження коефіцієнта теплопередачі 50 % всього шва.

 

Стрічки ПСУЛ можна класифікувати за ступенем розширення, також вони різняться шириною й довжиною рулонів. Вибір стрічок залежить від індивідуальних особливостей отвору. Найбільш затребуваними вважаються стрічки шириною 40 мм. Також слід звертати увагу на ступінь просочення стрічки, так як від неї залежить показник тиску, на який вона розрахована. Хорошим вважається 600 Па. Навіть при довгому використанні якісна ПСУЛ стрічка не втрачає свої початкові характеристики, залишається еластичною, вологонепроникною, стійкою до утворення цвілі і грибка. Температурний діапазон її застосування дуже широкий від -40 до +75 градусів Цельсія, тому ПСУЛ стрічка підходить для установки металопластикових конструкцій в будь-якому регіоні нашої країни.

 

Як проходить установка на ПСУЛ стрічку.


У процесі підготовки до конструкції установки на зовнішню поверхню рами наноситься ПСУЛ стрічка, далі з неї знімається захисна плівка і вона починає повільно розширюватися, заповнюючи собою весь вільний простір між рамою і отвором. Швидкість, з якою відбувається розширення, залежить від температури і вологості в приміщенні. Якщо установка проходить в холодну пору року, рекомендуємо трохи нагріти стрічку за допомогою будівельного фена.

 

На сьогоднішній день на ринку представлені ПСУЛ стрічки європейського та китайського виробництва, якість їх різне, як і ціна. Наші фахівці використовують тільки якісні матеріали, тому замовляючи пластикове вікно в Дніпрі у нас Ви гарантовано отримаєте установку з дотриманням всіх правил.


Січень 30, 2020 10:19 • Переглядів: 2111