Статті / Конденсат на вікнах: основні причини та методи усунення

Конденсат на вікнах: основні причини та методи усунення

Ви придбали нове металопластикове вікно в Дніпропетровську, замість старого дерев'яного, Вам приносить задоволення нова покупка, але з часом Ви помітили, що скла на Вашому новому вікні почали «пітніти». «Мені поставили браковане вікно, адже моє колишнє дерев'яне вікно не «пітніло»…» - подумали Ви. Отже, спробуємо прояснити дану ситуацію.

 

Явище «запотівання вікна» правильніше називати «утворенням конденсату на вікнах». Пояснимо, чому конденсат з'являється на ваших склопакетах і можливості усунення даної проблеми.

 

Найбільш часто виникають проблеми:

1.Запотівання вікон відбувається з ранку і до полудня.

2.Вікна запотівають восени та взимку, коли температура на вулиці падає до нуля.

3.Запотівання відбувається тільки в якійсь одній кімнаті в квартирі, інші вікна в порядку.

4.На підвіконня стікає вода зі склопакетів.

 

nadpis_na_okne_pochemu_poteyut_okna

 

Звідки з'являється конденсат?

Конденсатом називають воду, яка утворилася на склопакеті Вашого вікна. Конденсат з'являється при переході вологи з газоподібного стану в рідкий. Перепад температури в приміщенні і на вулиці, вологість приміщення впливають на появу конденсату на вікні. У фізиці явище випадання конденсату називається «точка роси»

 «Чому ж дерев'яні вікна не потіли, а пластикові вікна запотівають?»

Насамперед, старі дерев'яні вікна мають більше відстань між стеклами, тому скло, яке знаходиться в кімнаті мало температуру вище, ніж скло у пластикового вікна; так само, з-за відсутності герметичності дерев'яних вікон відбувається обдування скла, і це не давало вікон пітніти. Вікна старої конструкції не запотівають, але вони так само не захищають Вас від шуму і холоду так, як нові металопластикові вікна.

 

Запотевшие склопакети

Запотівання металопластикових вікон походить від низу до верху. Велика кількість маленьких крапель, соедіняються і утворюють великі, а ті, у свою чергу, стікають вниз по склу на підвіконня. В результаті утворюється калюжка на Вашому підвіконні.

Більшу кількість клієнтів дзвонять в  віконну компанію, де замовляли металопластикові вікна, і висловлюють звинувачення в неправильному монтажі і продаж неякісних вікон. Нам кажуть: “Ваші вікна виділяють вологу! З нашими колишніми вікнами такого не було!”. Будь-які пояснення даного явища клієнт сприймає, як небажання нести відповідальність за свою роботу.

 

Розглянемо основні причини утворення конденсату на вікнах і можливості його усунення:


1.Погано працює, або повністю відсутня, вентиляція приміщення.

Необхідно перевірити і почистити вентиляційні канали, також, поліпшити вентиляцію в приміщенні. Старі вентиляційні канали погано всмоктують повітря, тому що вони можуть бути забиті пилом. Рекомендується встановити вентилятор на вентиляційний канал.

 

2. Ви придбали вікна з однокамерним склопакетом.

Поміняйте склопакет. При купівлі вікон не рекомендується економити на склопакеті. У нашій кліматичній зоні у Дніпропетровській області – однокамерний склопакет не підходить – замовляйте вікна з двокамерним склопакетом або з енергозберігаючим напиленням.

 

perepad_temperatury_pri_zapotevanii

 

3. Підвіконня перекриває батарею опалення.

Вам необхідно зменшити глибину підвіконня. Винесіть батарею далі від стіни або зробіть отвори у підвіконні. Підвіконня над батареєю перекриває циркуляцію теплого повітря. А пластикове вікно має охолоджуватися теплим повітрям. Встановлюйте підвіконня не дуже великої глибини.

 

otverstiya_v_podokonnike

 

4. Виділяють вологу квіти, які стоять на вашому підвіконні.

Приберіть всі квіти з підвіконня. Найчастіше, запотівання металопластикових вікон не є дефектом. Вікна та скло в них самі по собі  не можуть виділяти вологу. Необхідно розуміти, що металопластикові вікна герметичні. При демонтажі старих дерев'яних та встановлення нових металопластикових, порушується природний потік повітря в квартирі. Створюється замкнутий простір з великим перепадом температур: на вулиці -2, в приміщенні +23 і, в наслідок цього, вікна запотівають.

Тому, рекомендуємо частіше провітрювати приміщення в холодну пору року, щоб вікна не «потіли».

 

cvety_na_podokonnike_thumb

 

Користуйтеся нашими порадами, тоді встановлені металопластикові вікна буде Вас тільки радувати!

 


Вересень 15, 2015 09:37 • Переглядів: 3495