Статті / Конденсат і полій на пластикових вікнах

Взимку, а саме в той час, коли температура за вікном опускається нижче ніж – 10 градусів у деяких квартирах виникає така проблема, як полій на металопластикових вікнах. Деяких клієнтів – це засмучує, так як за старих дерев'яних рамах такого у них не було, а відповідно нові металопластикові вікна у них – «погані», «неякісні» і т. п.

 

Вся проблема полягає в так званій «точці роси» - при підвищеній вологості повітря у квартирі утворюється конденсат, який при попаданні на холодне скло спочатку перетворюється в рідину, після чого при низькій температурі замерзає.

 

 

Перше правило, яке допоможе знизити рівень вологості в приміщенні – це провітрювання приміщення. Так як це зима, то необхідно користуватися функцією мікропровітрювання у вікні, щоб не вихолоджувати кімнату і не влаштовувати протягів. Якщо ж у Вашому вікні функцію мікропровітрювання не встановлена, то Ви можете придбати цей механізм в нашій компанії просто зателефонувавши за нашими телефонами. 


 

naled_na_plastikovyh_oknah

 

Часто утворюється полій в квартирах, розташованих на перших і останніх поверхах багатоповерхових будинків (підвищена вологість у квартирі за підвалу і горища відповідно), а також в приватних будинках.  Друге правило - щоб уникнути утворення конденсату – не треба встановлювати звичайний однокамерний склопакет (4-16-4), так як він вважається холодним. Мінімум – це однокамерний склопакет з енергозберігаючим склопакетом, який буде повертати тепло з Вашої квартири назад. Зараз різниця у вартості між звичайним однокамерним енергозберігаючим склопакетом і істотно знизилася. Крім того в нашій компанії діє акція – «Енергозберігаючий склопакет в подарунок». Ідеальний варіант, який існує на момент написання статті – це двокамерний склопакет з мультифункційним склом.

  

Також важливу роль відіграє і сама якість монтажу. Ось основні помилки при монтажі, які тягнуть за собою промерзання металопластикових вікон:

- щілини, які залишені майстрами після монтажу вікна;

- неякісні матеріали, які застосовувалися при  монтажі;

- близьке розташування металопластикового вікна до краю отвору (частий випадок при установці вікон в приватних будинках, в яких відсутні чверті). Необхідно засовувати вікна на 7-8 см від краю стіни;

- перекриття підвіконням батареї, що тягне за собою перекриття надходження теплого повітря до скла.

 

Менеджери нашої компанії постараються вибрати оптимальний варіант пвх-вікна в Дніпропетровську для Вашого будинку.


Березень 2, 2012 18:18 • Переглядів: 3373