Статті / Методи перевірки енергозберігаючих склопакетів в пластиковому вікні

Методи перевірки енергозберігаючих склопакетів в пластиковому вікні

Металопластикові вікна з енергозберігаючим склом у місті Дніпро та Дніпропетровській області давно зарекомендували себе, як надійні помічники в економії енергоресурсів. Вони надійно зберігають тепло в приміщенні, роблять його затишним та комфортним. Встановлення пластикових вікон з енергозберігаючим покриттям є обов'язковим у багатьох країнах Європи, де вже давно зрозуміли та відчули їх переваги. На жаль, українські споживачі ще сумніваються у покупці таких виробів із пластику. Пов'язано це з тим, що склопакети з енергозберігаючим покриттям зовні нічим не відрізняються від звичайних стекол, а коштують дорожче, відповідно багато хто переживає, що його буде обдурено. Однак є способи, які допоможуть перевірити наявність енергозберігаючого покриття у вікні.

 

Метод свічки


Це найпростіший і найдоступніший метод перевірки. Піднесіть свічку або запальничку до склопакету та подивіться на відображення вогника у склі. Кількість відображень допоможе вам зрозуміти, скільки скла у склопакеті (два вогники-однокамерний склопакет, три-двокамерний). Також важливо придивитися до кольору полум'я. Червоний або рожевий колір свідчить про наявність енергозберігаючого покриття.

 

Метод відблисків

 

Скло з енергозберігаючим покриттям в пластиковому вікні під певним кутом мають незначний синювато-фіолетовий відлив. Цей метод дуже неоднозначний, тому що всі по-різному сприймають кольори, тому його точність є дуже сумнівною.

 

Науковий метод

 

Найточніший метод перевірки передбачає використання спеціального вимірювального приладу «Schichtdetector», розробленого компанією «Glass Troesh». Спосіб його використання дуже простий, достатньо прикласти прилад до скла та натиснути кнопку увімкнення. За наявності енергозберігаючого напилення можна почути відповідний звуковий сигнал.

 

Рекомендуємо також звертати увагу на наявність заводських наклейок на виробі. Там фіксується як розміри, а й формула склопакета. Відсутність наклейок - це привід задуматися про якість склопакета.

 

Справжнє енергозберігаюче скло прослужить довгі роки, воно не зіпсується під впливом зовнішнього середовища, морози, дощі не страшні. Скло в склопакеті розташовуються покриттям всередину, механічні пошкодження їм також не страшні.

 


Лютий 15, 2022 11:49 • Переглядів: 1790