Статті / Міфи про шкоду пластикових вікон

Суперечки про шкоду і користь металопластикових вікон ведуться вже досить давно. Експерти заявляють про шкоду вікон ПВХ, виробники ж стверджують зворотне. Кому вірити і як розібратися в цій ситуації?

 

laminirovannoe_pvh_okno

 

найпоширеніші міфи про шкоду пластикових вікон:

 

Міф перший: Вікна ПВХ не є екологічно чистими, на відміну від дерев'яних.

Це найпоширеніша помилка. Дерев'яні вікна є екологічно чистими лише на першому етапі виробництва. Далі вікно піддається хімічне обробки і фарбування. А ось пластикові вікна, будучи виготовленими з ПВХ не піддаються ніякій обробці і є екологічно чистими. Багатьох клієнтів бентежить наявність свинцю в профілі. Але потрібно розуміти, що не можна оцінювати екологічну шкідливість продукції, тільки тому, що в складі міститься той чи інший хімічний елемент. Тим більше безпосередній контакт зі свинцем практично виключений, так і слід розуміти різницю між самим свинцем і оксидом, оксид свинцю - хімічне з'єднання з киснем, в цьому з'єднанні свинець є практично повністю неактивним.

 

Міф другий: Металопластикові вікна не дихають.

Головна перевага металопластикових вікон – це їх герметичність. Проте, багато хто вважає це недоліком, так як вікно «не дихає». Але не варто, саме тому відмовлятися від установки вікон ПВХ. Існує 2 способи вирішення цієї проблеми: установка системи вентиляції або ж щоденне провітрювання.

 

chastnyy_dom_s_pvh_oknami

 

Міф третій: Пластик з часом жовтіє.

Це правда лише частково. З часом може жовтіти профіль лише сумнівного виробника. Виробники високоякісного профілю використовують високоякісні добавки, які зберігають білосніжність профілю протягом усього терміну експлуатації.

 

Міф четвертий: Пластикові вікна викликають алергію.

Матеріал, з якого виготовляється профіль – полівінілхлорид, і він не викликає алергічну реакцію, це науково доведений факт. Тим більше з цього матеріалу виготовляють не тільки профіль, але і пластиковий посуд, труби, внутрішню обробку автомобілів, тому вікна ПВХ апріорі не можуть викликати алергію.

 

Результати численних досліджень в черговий раз доводять, що металопластикові вікна не несуть ніякої загрози Вашому здоров'ю, у зв'язку з чим Ви можете сміливо встановлювати вікна-пвх в своїх квартирах і будинках в Дніпропетровську і Дніпропетровській області.


Січень 8, 2013 22:20 • Переглядів: 3052