Статті / Монтаж пластикових вікон

Методи встановлення металопластикових вікон


Можливі два загальновідомих методу при установці віконного блоку:

- Монтаж, безпосередньо кріплення крізь коробку (анкера);

- Монтаж, коли кріплення виконується за допомогою металевої пластини-анкера – чіпляється за пластиковий замок з зовнішньої сторони коробки.

 

Відомо, що для кожного методу характерний ряд важливих переваг і недоліків. Розглянемо докладно, як правильно встановити пластикові вікна за даними методиками.

 

Якщо використовується перший метод кріплення, то потрібно зняття з рами всіх стулок і склопакетів, однак вдається гарантувати передачу навантажень на внутрішню арматуру конструкції, а не на пластик. В такому разі можуть встановлюватися якісні вікна практично в будь-якому отворі.

 

При другому методі кріплення на торцевій поверхні пластику не залишаються сліди, вдається помітно спростити виставлення вікна по рівню. Безумовно, можна довго розмірковувати про переваги кожного варіанта, але багато в чому вибір визначається індивідуальними вподобаннями фахівців, часом і в залежності від форми внутрішньої металевої арматури. На нашу суб'єктивну методом, перший метод підкуповує більшою надійністю і простотою.

 

В іншому ж, установка проводиться за стандартним принципом: слід зняти з вікна всі навісні стулки, склопакети, потім виставляється порожня рама по вертикальному схилу, також горизонтальному рівню, для чого використовуються розпірні колодки. Далі залишається просвердлити по периметру вікна отвори в рамі і стіни під подальший кріплення. Проводиться з використанням спеціальних цангових болтів кріплення рами до стіни, навішування стулок, склопакетів, герметизація стику монтажною піною. Залишається тепер провести встановлення відливу і підвіконня, регулювання фурнітури, після чого можна вважати монтаж закінченим.

 

Пластикові вікна Дніпропетровськ

 

Рекомендовано позначати штапики, що знімаються, які використовуються для кріплення склопакетів, щоб знову їх потім повернути на місце. Робити це потрібно, оскільки часом однакові візуально штапики можуть розрізнятися по довжині. Адже при виробництві вікон розміри штапиків будуть визначені точно за місцем мірною лінійкою. Відмінності в розмірах становлять лише 1-2 мм., але і вони призводять до того, що проміжок буде видно в місці стику.

 

Після установки не потрібно видаляти нижні несучі колодки, вікно повинно бути в них. Вага пластикового вікна зі склопакетом не повинен перевищувати 150 кг., тому важливо не допускати, щоб воно трималося лише на дюбелях, оскільки піна і дюбеля не зможуть утримати таке вікно. Розміщення даних колодок потрібно під вертикальними перегородками-імпостами в рамі, також по кутах.

 

Важливо запобігти попаданню води всередину центральної камери. Проектується будь профіль спеціально для відводу назовні вологи, яка просочується через перший шар ущільнювача. Однак спочатку можливе скупчення даної вологи в спеціальній канавці, над центральною камерою.

 

Звідси може затікати вода через отвори для саморізів, тримають внутрішню арматуру, або ж протікати під імпост в місці кріплення до рами. Для боротьби з появою вологи в центральній камері можна зробити кілька отворів, з нижнього торця коробки, через них вже вода і піде у бетон.

 

При укрученні кріпильних шурупів не слід затискати їх максимально туго. Оскільки є ризик, в іншому випадку, бочкообразной форми вікна. Після монтажу кріплень слід ще раз перевірити відсутність вигинів на профілі в місцях кріплення, також загальну нівелювання вікна.

 

По завершенні установки рекомендовано відразу зняття захисної плівки з профілів. Оскільки при впливі сонячних променів вона може швидко втрачати еластичність і міцність, стаючи шаром досить проблематично змивається фарби.


Січень 16, 2012 18:02 • Переглядів: 14496