Статті / Утворення конденсату на пластикових вікнах в Дніпрі

Утворення конденсату на пластикових вікнах в Дніпрі

Висока популярність металопластикових вікон обумовлена ​​їх експлуатаційними властивостями і характеристиками. ПВХ вікна надійно захищають будинок від холоду в зимовий період і від спеки в літній. Вони мають масу переваг перед дерев'яними. Однак, іноді і з пластиковими вікнами виникають неприємні ситуації. Зокрема це утворення криги на склопакеті і профілі в холодну пору року. Відбувається це в слідстві ряду причин:

 

1. Головною причиною є недостатній обігрів приміщення. При температурі в кімнаті менше 21-25 градусів, можливий прояв криги. При нормальному обігріві такого промерзання вікна статися не може.

2. Підвіконня. Часто замовляючи нове вікно в Дніпрі, клієнти просять виготовити широке підвіконня. Погодимося, це зручно. Додатково місце для різноманітних дрібниць або кімнатних рослин не завадить нікому. Однак, в даному питанні слід прислухатися до думки фахівців. Адже правильно виміряне підвіконня дуже важливе. Воно ні в якому разі не повинно блокувати потік повітря від батареї до стекол, що в свою чергу призводить до утворення конденсату.

3. Неякісна конструкція або монтаж також можуть стати причиною промерзання Вашого нового вікна. При виборі компанії, яка буде встановлювати Ваше вікно, слід максимально відповідально підійти до даного питання. Дізнайтеся як довго компанія на ринку, які реальні відгуки має. Чи дає гарантію на виріб.

4. Вологість повітря в приміщенні також може стати причиною утворення конденсату і паморозі на вікні. ПВХ конструкції повністю герметичні, тому слід обов'язково провітрювати квартиру або будинок, навіть при хорошій системі вентиляції.

 

Що робити якщо вікно промерзає.

 

Визначившись з причиною можна перейти до вирішення проблеми.

 

1. Високу вологість можна усунути шляхом щоденних провітрювань, застосування мікрощілинного провітрювання або клапана клімат-контролю.

2. Вибираючи нове вікно, зверніть увагу чи підходить склопакет Вашої кліматичній зоні. Для більшості областей України рекомендується використання двокамерного енергозберігаючого склопакета.

3. Перевірте фурнітуру і віконну раму, чи немає продувань або видимих ​​дефектів. Для їх усунення Ви можете звернутися в компанію, яка надала Вам виріб.


Грудень 12, 2020 21:12 • Переглядів: 1562