Статті / Чому ламаються пластикові вікна

Чому ламаються пластикові вікна

Якісне металопластикове вікно – це запорука затишку та комфорту, воно захищає будинок своїх власників від вологи та шуму, зберігає тепло не вибагливе у догляді. Але навіть найякісніші пластикові вікна у Дніпрі найвідоміших компаній-виробників можуть вийти з ладу. У такій ситуації не варто панікувати. Слід визначити проблему, з якою Ви зіткнулися, та знайти способи її вирішення.

 

Заводський брак

 

Віконні компанії дають більшу гарантію на свої вироби. Це 5-7 років. Але від заводського браку, на жаль, ніхто не застрахував. Неправильний згин рами, запотівання між склом у склопакеті, нещільна фіксація ущільнювальної гуми. Все це легко поправно і не вимагатиме від Вас додаткових витрат. Якщо у виробі виявлено заводський брак, по гарантіъ його обов'язково усунуть.

 

Помилки під час експлуатації

 

Часто поломка металопластикового вікна може статися внаслідок неправильного догляду або порушення правил експлуатації виробу. Розглянемо найпоширеніші проблеми та помилки.

 

1.Нові металопластикові вікна завжди виглядають охайно і на перший погляд може здатися, що вони не потребують спеціального догляду, проте це не так. Догляду потребують не тільки рами, склопакети, фурнітура, а й гумки ущільнювачів. Всі елементи конструкції необхідно протирати вологою ганчіркою або губкою не рідше ніж один раз на рік. При цьому не бажано використовувати кислотосодержащіе, абразивні миючі засоби. Вони руйнують поверхню пластику.

 

2. Механізми фурнітури. Усі елементи фурнітури слід протирати від пилу та обробляти мастилом типу «WD-40». Не використовуйте олію та мастила на основі розчинників.

 

3. Чищення дренажних отворів. Через дренажні отвори із конструкції виводиться зайва волога. Відповідно, знижується ризик промерзання та розгерметизації конструкції.

 

4. Не використовуйте сторонні предмети для фіксації стулки у відкритому положенні. Якщо Вам необхідно зафіксувати пластикове вікно у відкритому положенні, встановіть спеціальну фурнітуру або віконну гребінку.

 

5. Запотівання склопакета. Не завжди запотівання скла з боку приміщення виникає від неправильної установки або заводського браку. Правильний режим провітрювання може легко виправити цю неприємну ситуацію.


Листопад 25, 2021 17:10 • Переглядів: 764