Статті / Чому випадає конденсат на пластикових вікнах у Дніпрі

Чому випадає конденсат на пластикових вікнах у Дніпрі !

З приходом холодів багатьох власників металопластикових вікон хвилює одне питання: чому з'являється конденсат на вікнах і що з цим робити? Не поспішайте звинувачувати продавця Вашого пластикового вікна так, як існує маса інших важливих причин.

 

Більшість з нас живуть у старих будинках, в яких система вентиляції вже давно перестала працювати як така, з-за чого виникає неправильний мікроклімат всередині наших квартир. Ми всі є джерелом вологості: люди, тварини і навіть рослини. Справа в тому, що взимку склопакет значно змінює свою температуру і стає дуже холодним. А так, як вікна ПВХ герметичні і не пропускають повітря в щільно закритому положенні –  вологість повітря в будинку підвищується. Якщо вологість у квартирі перевищує норму, то вона перетворюється на конденсат на вікні, адже їй просто нікуди більше подітися. Також при приготуванні їжі треба обов'язково користуватися провітрюванням, тому що відбувається велике випаровування вологи, а при неправильній роботі застарілої системи вентиляції ця волога залишається в квартирі, створюючи той же конденсат на вікнах. В цьому випадку потрібно провітрювати Ваше житло, щоб створити циркуляцію повітря і налагодити мікроклімат. Взимку відкривайте пластикове вікно на провітрювання або микрощелевое провітрювання (якщо таке передбачено вашої фурнітурою) всього на 10-15 хвилин і конденсат не буде Вас турбувати.

 

shema_pritochnogo_klapana

Малюнок 1. Схема установки припливного клапана

 

Ще одна причина появи конденсату криється в широких підвіконнях. Як правило, під підвіконнями знаходяться теплові батареї, які підвіконня не повинен закривати більше  ніж на одну третину. Якщо підвіконня повністю закриває батарею, то тепле повітря практично не надходить на склопакет і, тим самим не нагріває його. В такій ситуації знову не відбувається циркуляція повітря, що і призводить до випадання конденсату. В даному випадку потрібно або поставити підвіконня нормального розміру, або встановити на нього спеціальні вентиляційні решітки, через які тепле повітря від батарей буде підніматися до склопакету і обігрівати його.

 

reshetki_v_podokonnike

Малюнок 2. Три решітки, встановлені у підвіконні для

обігріву склопакета від батареї

 

Також існують вентиляційні клапани, які кріпляться в саму стіну під підвіконням. Різноманітність таких клапанів на сьогоднішній день немаленьке і їх можна знайти в будь-якому спеціалізованому магазині.  Щоб налагодити циркуляцію повітря і створити правильний мікроклімат Вашого дому провітрюйте квартиру і вибирайте правильний склопакет. Наприклад, енергозберігаючий склопакет, двокамерний або склопакет з аргоном більш стійкі до холодів, і конденсат на них з'являється набагато рідше, ніж на звичайних склопакетах.

 

ventilyacionnyy_klapan

Малюнок 3. Припливна вентиляція, встановлена в стулці

 

Отже, тепер Ви знаєте, що поява конденсату зовсім не говорить про погану якість пластикового вікна в Дніпрі. У більшості випадків потрібен контроль мікроклімату у Вашій квартирі. Дотримання таких простих рекомендацій позбавить Вас від неприємної суєти і створить затишок у Вашому домі!


Лютий 14, 2017 15:57 • Переглядів: 2590