Статті / Свинець в ПВХ - небезпека або оману?

Полівінілхлорид без всяких домішок є напівпрозорим, тендітним матеріалом і тому в чистому вигляді при виробництві профілів для металопластикових вікон він не використовується. Технології виробництва профілів передбачають два різновиди стабілізаторів, які додаються в ПВХ: сполуки свинцю та кальцій-цинк.
Міститися в чистому вигляді свинець у профілях не може, так як це суперечить усім законам органічної хімії, а саме свинець присутній у ПВХ в якості хімічної сполуки – сульфіду. Тому твердження про вміст у профілях чистого свинцю є звичайною помилкою клієнтів, а також перенесення властивостей металу, в даному випадку свинцю, на саме хімічна сполука є також хибним.
svinec_v_metalloplastikovyh_oknah
Щоб розібратися в даному факті на прикладі звичайної хімії слід розглянути, як приклад, кухонну сіль. Кухонна сіль є хімічною сполукою – NaCl, для якого характерні властивості натрію і хлору, які входять до складу солі. Свинець в чистому вигляді може завдати шкоди Вашому здоров'ю, за умови, якщо він у чистому вигляді потрапить у Ваш організм. Однак, свинець перебуває у складі хімічного з'єднання з ПВХ, у зв'язку з чим жодним чином не може завдати шкоди Вашому здоров'я, навіть якщо Ви будете облизувати металопластикові вікна.
У нашому повсякденному житті ми постійно стикаємося з предметами, до складу яких входить свинець, однак про небезпеку ми не замислюємося – кришталь, шов в консервній банці і т.д. Також при переробці старих металопластикових віконних рам і обрізків профілів в нові профілю з додаванням стабілізатора кальцію-цинку, ніхто не замислюється, що в старих рамах і обрізках може міститися свинець. Тому розмови про шкоду свинцю в пластикових вікнах не більше, ніж маркетингові війни між різними компаніями. 
Індустрія віконного ринку в Європі виступила з пропозицією про повну заборону  використання свинцю в промисловості (виготовлення профілю, стабілізаторів). Планується, що в 2012 році відбудеться повна відмова від застосування свинцю. В Австрії, Швейцарії і Данії вже введена повна заборона на використання цього важкого металу.
У будь-якому випадку вибір завжди залишається за клієнтом, але я сподіваюся, що завдяки цій статті Ви зрозумієте, що не варто акцентувати Вашу увагу на свинці, так як в хімічному з'єднанні він заподіяти ніякої шкоди Вашому здоров'ю не зможе, так як не володіє властивостями самого свинцю.
Шукаєте якісні та безпечні
пластикові вікна в Дніпропетровську?
Дзвоніть нам вже зараз:
(056)785-71-11
(056)785-70-88
(098)376-71-11
(066)391-81-11

Статті:

Квітень 30, 2012 14:53 • Переглядів: 4853