Статті / Чому жовтіють пластикові вікна?

Чому жовтіють пластикові вікна?

Плануючи покупку та встановлення металопластикових вікон у Дніпрі та Дніпропетровської області, багато споживачі стикаються з проблемою вибору. Адже кожному з нас хочеться, щоб нове вікно служила вірою і правдою не рік-два, а кілька десятиліть. Віконні компанії пропонують профільні системи, на будь який смак та бюджет. Всі вони спочатку здаються однаковими: ідеально білі, гладкі. Для звичайного покупця різниця одна-ціна. Навіщо ж платити більше за ідентичні вікна? На жаль, реальність така, що радість від початково “вигідною” покупки, виявляється не довгою. Пожовтіння профілю - одна з найпоширеніших проблем, з якою стикаються власники дешевих вікон. Безумовно, зміна кольору не відбувається за один день, це тривалий процес, але якщо пожовтів пластик, то виправити цю ситуацію ніяк не можна.

 

Розібратися самому на прикладі себе або своїх знайомих, чому вікна жовтіють проблематично. Згідно з рекомендаціями цієї статті, Ви зможете зрозуміти, чому відбувається процес зміни кольору і як вибрати якісне вікно.

 

Чому жовтіє вікна ПВХ?

 

Основна причина - це низька якість ПВХ профілю. До складу полівінілхлориду входить більше 40 компонентів. Це стабілізатори, активатори, модифікатори і барвники. Білий колір виробу відповідає –діоксид титану. Це дорогий компонент, тому від його наявності в суміші залежить вартість виробу в цілому.

 

Якщо Ваші пластикові вікна в Дніпрі були спочатку виготовлені з вторинної дешевого пластику, то швидше за все вони будуть мати жовтуватий відтінок, який з часом тільки буде посилюватися. Недобросовісні виробники профілю для вікон (найчастіше китайські чи турецькі виробники) хочуть заощадити, і не додають до складу пластику світлостабілізатори і антиоксиданти, які здійснюють захист профільної системи від окислення і здійснюють збереження кольору вікна.

 

Які ж пластикові вікна не жовтіють?

 

Відповідь проста – не жовтіють ті профільні системи, на яких виробник не заощаджував. У складі високоякісних профілів міститься такий елемент, як двоокис титану. Цей елемент є дуже дорогим і дуже ефективним білим барвником. Двоокис титану можна зустріти не тільки в профілі для металопластикових вікон, але і якісної фарбі білого кольору і навіть в зубній пасті! З причини високої вартості двоокису титану, його використовують тільки виробники відомих брендів профільних систем. Даний хімічний «інгредієнт» забезпечує не тільки білизну і високу якість Вашого пластикового вікна, але і зберігає колір і світлостійкість на довгі роки.

 

З усього вищевикладеного слід зробити висновок, що при виборі пластикових вікон в Дніпрі, не варто економити. Адже від Вашого вибору залежить те, як будуть служити Вам ваші вікна. Вибравши високоякісний профіль, такий як, наприклад, Rehau, WDS, Steko Ви не зіткнетеся з проблемою жовтизни Ваших пвх-вікон. Ми рекомендуємо вибирати профільні системи відомих брендів, які себе зарекомендували на віконному ринку Дніпра та Дніпропетровської області. 

 

Для того, щоб не купувати дешеві вікна в Дніпрі, які в подальшому можуть пожовтіти Вам варто скористатися розстрочкою на вікна, яку надає наша компанія. Розстрочка надається без банку, без відсотків та переплат.


Квітень 20, 2019 21:44 • Переглядів: 4986